Desain Aplikasi Restoran Bakmi Ampo Berbasis Web

Authors

  • Aprizal Suryaman Universitas Pamulang
  • Yoni Santoso Universitas Pamulang
  • Muhammad Mayudin Universitas Pamulang
  • Anang Mas Akmal Universitas Pamulang
  • Teti Desyani Universitas Pamulang

Keywords:

extreme programming, ordering, restaurant, web application

Abstract

In this study, we will to solve the problem in a bakmi ampo restaurant that still uses manual methods to accept orders. As a result, many orders that come to customers are not suitable. We designed a web-based restaurant application to solve this problem. The method we use is the waterfall method, which is a systematic method for building software through various stages in SDLC. The reason for using the Waterfall method is because this method emphasizes the order in the software development process, after we tried to design the application design, the results were very effective in helping a bakmi ampo restaurant so that orders from customers were not wrong.

References

Debiyanti, D., Sutrisna, S., Budrio, B., Kamal, A. K., & Yulianti, Y. (2020). Pengujian Black Box pada Perangkat Lunak Sistem Penilaian Mahasiswa Menggunakan Teknik Boundary Value Analysis. Jurnal Informatika Universitas Pamulang, 5(2), 162-166. doi:10.32493/informatika.v5i2.5446

Defrina, D., & Lestari, D. P. (2017). Aplikasi Pemesanan Makanan Online Aplication of Ordering Food and Beverages Online Based on Mobile Browser on Tiga Saudara Restaurant. Jurnal Ilmiah Informatika Komputer, 22(3), 158-170.

Febrian, V., Ramadhan, M. R., Faisal, M., & Saifudin, A. (2020). Pengujian pada Aplikasi Penggajian Pegawai dengan menggunakan Metode Blackbox. Jurnal Informatika Universitas Pamulang, 5(1), 61-66. doi:10.32493/informatika.v5i1.4340

Gunawan, D., Hastuti, D. P., Andriani, R., & Susafa’ati, S. (2018). Sistem Informasi Penjualan Berbasis Web Pada Restoran Caki Cake Karawang. Jurnal Akbar Juara, 3(1), 1-16.

Inayati, I. (2015). Aplikasi Pemesanan Makanan Berbasis Web (Studi Kasus: RM Lesehan Berkah Ilahi Gresik).

Kusnawi. (2013). Perancangan Sistem Pemesanan Meja dan Makanan (Studi Kasus Restoran ABC).

Nugraha, A., & Satoto, K. (2014). Aplikasi Pemesanan Makanan Berbasis Mobile Pada Rumah Makan "Lek Nonong". Jurnal Teknologi dan Sistem Komputer,2(2), hlm. 175-180.

Nugroho, J. S., & Djajalaksana, Y. M. (2015). Aplikasi Web Reservasi dan Penjualan untuk Restoran. Jurnal Sistem Informasi, 9(2), 127-147.

Pratala, C. T., Asyer, E. M., Prayudi, I., & Saifudin, A. (2020). Pengujian White Box pada Aplikasi Cash Flow Berbasis Android Menggunakan Teknik Basis Path. Jurnal Informatika Universitas Pamulang, 5(2), 111-119. doi:informatika.v5i2.4713

Sugiarto, E., & Haryadi, I. (2006). Manajemen Kantor Depan Hotel (Hotel Front Office Management). Jakarta: Gramedia Pustaka Utama.

Utama, D., Johar, A., & Coastera, F. F. (2016). Aplikasi Pemesanan Makanan dan Minuman Restaurant Berbasis Client Server dengan Platform Android dan PHP menggunakan Metode Centralized DBMS Architecture (Studi Kasus: Cafe Cempakoe Kota Bengkulu). Rekursif : Jurnal Informatika, 4(3), 288-300.

Windriyani, P. (2018). Pengembangan Aplikasi Pemesanan Makanan Dan Minuman di Sebuah Restoran Berbasis Web. 1-7.

Wirdada, S. (2014). Perancangan Sistem Informasi Pemesanan Menu Berbasis Web (Studi Kasus : Coffee Toffee Tembalang, Semarang).

Yulistina, S. R., Nurmala, T., Supriawan, R. M., Juni, S. H., & Saifudin, A. (2020). Penerapan Teknik Boundary Value Analysis untuk Pengujian Aplikasi Penjualan Menggunakan Metode Black Box Testing. Jurnal Informatika Universitas Pamulang, 5(2), 129-135. doi:10.32493/informatika.v5i2.5366

Published

2021-01-31

How to Cite

Suryaman, A., Santoso, Y., Mayudin, M., Akmal, A. M., & Desyani, T. (2021). Desain Aplikasi Restoran Bakmi Ampo Berbasis Web. Jurnal Teknologi Sistem Informasi Dan Aplikasi, 4(1), 14–20. Retrieved from https://openjournal.unpam.ac.id/index.php/JTSI/article/view/7755